Facebook
Pinterest
Linkedin

Interieurstylist Paulien Knuiman

Naast mijn baan als account manager heb ik in 2009 het idee opgevat om tóch die creatieve studie te gaan doen waar ik altijd al belangstelling voor had namelijk interieurstyling. Tijdens de opleiding tot Interieurstylist, aan Linnartz opleidingengroep in Nijmegen, bleek al snel wat mijn sterke punten zijn. Mijn goede gevoel voor kleur en het creëren van balans in een ruimte hebben er voor gezorgd dat ik met een heel mooi eindresultaat de opleiding heb afgerond. Daarnaast komen mijn communicatieve talenten zeer goed van pas met het werken met mensen en hun persoonlijke omgeving.

studio de WOon factor

Wat begon als een pleziertje groeide uit naar een plezierige samenwerking met interieurontwerper Dian Helsen waarmee ik sinds 2011 samen studio de WOON FACTOR vorm. Wij zijn zeer verschillende persoonlijkheden en hebben ieder onze eigen sterke en zwakke punten. We vullen elkaar enorm goed aan. Door onze verschillende zienswijzen en expertises aangaande onze projecten blijven we beiden scherp en komen we tot verrassende en unieke interieurontwerpen.


feng shui

Tijdens mijn opleiding werd ik telkens weer gefascineerd als ik een ruimte binnen liep en iets uitgesproken mooi, saai of lelijk vond. Waarom? Waarom voelt een ruimte goed of niet prettig aan? Waarom staat een mooie stoel op een verkeerde plaats? Kleuren, afmetingen, meubels en het karakter van een ruimte beïnvloeden de gevoelens van de mensen die er wonen of werken. Daar is mijn zoektocht begonnen en kwam Feng Shui op mijn pad. Deze studie die de relatie tussen de mens en zijn omgeving uitlegt laat ons ervaren hoe groot de invloed van het interieur kan zijn op ons leven. Met veel plezier hebben Dian en ik de studie tot Feng Shui Professional gevolgd aan de Feng Shui Academie van Nina Elshof. Het is voor mij inmiddels vanzelfsprekend om via dit principe te werken aan een interieurontwerp. We voegen namelijk écht iets extra's toe aan onze ontwerpen, een positieve flow. De balans die na het uitvoeren van een interieurontwerp van onze hand ontstaat is niet alleen zichtbaar, maar vooral voelbaar!

Facebook
Pinterest
Linkedin

Interieurontwerper Dian Helsen

Nadat ik 15 jaar als ontwerpster in de mode werkzaam ben geweest heb ik in 2009 het roer omgegooid. Mijn hart heeft altijd bij binnenhuisarchitectuur gelegen. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben een opleiding tot interieurontwerper gaan volgen aan Linnartz Opleidingengroep te Nijmegen. Daarna heb ik nog de opleiding Elementaire Bouwkunde gevolgd. Tijdens de studie werd ik steeds enthousiaster voor het vak en werd ik gesterkt in mijn gevoel dat dit hetgeen was waar ik me de rest van mijn werkzame leven mee bezig wilde zijn. Het creëren van mooie interieurplannen en de uitdaging om er telkens weer een ontwerp van te maken waar men blij van wordt.

studio de woon factor

Ik vind het heerlijk om net zo lang op een plattegrond te puzzelen totdat ik de meest optimale indeling heb gevonden. Ook de zoektocht naar de juiste meubels vind ik een leuke uitdaging. Mede door mijn achtergrond in de mode heb ik een sterke vormentaal ontwikkeld. In combinatie met een goed ruimtelijk inzicht en ruime kennis van materialen vormt dit een sterke basis waarin ik al mijn creativiteit kwijt kan als interieurontwerper.
N
adat Paulien Knuiman en ik onze studie met succes hadden afgerond hebben we onze creatieve krachten in 2011 gebundeld in studio de WOON FACTOR.


feng shui

Na verloop van tijd liepen wij tegen een paar essentiele vragen aan die telkens weer terugkwamen tijdens ons werk. Vragen als; waarom gaat er niemand in deze mooie lekkere stoel zitten? bleven ons intrigreren. Tijdens onze zoektocht naar een antwoord kwamen wij terecht bij de Chinese filosofie Feng Shui. Het heeft ons destijds doen besluiten om een studie te volgen bij Nina Elshof, dé Feng Shui specialist en auteur van Nederland. Na twee jaar studeren mogen wij ons Feng Shui professional noemen. Wij gebruiken Feng Shui, die laat zien hoe de wisselwerking in energie tussen een ruimte en zijn gebruikers is, bij het ontwerpen van al onze interieurplannen.

Als mens, met een gepassioneerde creatieve geest, wordt ik blij van fotograferen, kunst, wandelingen in de natuur en een gezellige citytrip of een gaaf popconcert. Zo kan ik mij weer opladen en krijg ik inspiratie om bij het ontwerpen van ieder interieurplan weer tot het maximaal haalbare resultaat te komen.